Rip nydelige prinsessa vår 27 april 2013

Gisela sykdomshistorie

Siste bildet som ble tatt av prinsessa <3

Jeg har vel helt siden januar 2013 kommentert hvor dårlig matlyst Gisela hadde. Det er liksom ingenting som var bra nok for henne. Jeg leste på Facbook at det var flere som har slitt med at katten kunne ha dårlig matlyst. Å tenkte at det kom sikkert til å ordne seg. Hun viste ikke noe tegn  ellers til å være dårlig. Nevnte også dette til vetrinæren min i anledning at jeg kjøpte mat til kattene. Vetrinæren sa at enkelte katter bare var slik, så en tenkte ikke mere over dette. I april syns jeg hun begynte å endre seg. Fikk henne ikke til å gå opp i vekt hun veide akkurat det samme som hun gjorde i januar, merket også at hun ønsket å være mere for seg selv. Hun har aldri vært dårlig på noen annen måte, heller ikke de andre kattene i huset. Alle nye katter her blir satt i tre uker lang karantene og alle blir testet for Giardia og Tritrichamonas. Kun en katt i karantene testet positiv på Giardia, han fikk behandling mens han var i karantene. Og testet etter det to gang negativ på Giardia før han fikk komme ut av karantene. Men dette var før Gisela kom hit.

Men tilbake til vakre Gisela, hun ble ikke bedre så jeg kontaktet vetrinæren og fikk time den 19 april. Det ble fort  konstatert at dette var en dårlig katt med meget høy feber på 40,6 og prøvene på blod og urin var heller ikke bra se vedlegg 1. Utfallet av undersøkelsen ble at Gisela hadde en skikkelig urinveisinfeksjon. Hun  ble satt på Baytril vet 15 mg, 1 1/2 tabbelett daglig i 10 dager og hun fikk Metacam mikstur mot smerter. Gisela ble igjen på klinikken for å få litt ekstra veske denne dagen. Men dagene gikk å Gisela ble ikke bedre, det var også veldig vanskelig å tvangsfore henne med a/d for fra Hills.

Den 23 april ble det en akutt time til vetrinæren da Gisela hadde blitt utrolig mye dårligere. Hun skulle få enda mere veske og vi skulle teste og se om det kunne ha noe med stoffskifte å gjøre. Prøvene på TT4 viser normal verdier se vedlegg 2. Etter denne dagen så ble Gisela aldri seg selv igjen, virket som om hun var i narkose hele tiden etter dette. Den 25 april skulle hun bytte medisin til Ronaxan vet 20 mg, men ble bestemt at hun kunne fullføre behandlingen med Baytril vet 15 mg.

Lørdag 27 april 2013. En utrolig grusom dag, våkner opp til en helt gul katt som har utrolig store smerter, gir henne masse Matacam mikstur og begynner tvert å ringer til Kristiansund Dyreklinikk. Dem åpner klinikken for oss og konkluderer ganske kjapt at her er det organsvikt og at en dessverre ikke kan gjøre noe mere for henne. Det blir besluttet å la henne sovne inn. Finner ikke ord for hvor grusomt dette var, vår kjære vakre Gisela borte for alltid. Rip Gisela 27 april 2013. Det ble besluttet at Gisela skulle obduseres. Sykehistorie vedlegg 3.

 
Obduksjonsrapporten vedlegg 4
Et helt uventet svar. Ingen av oss hadde kunne i vår villeste fantasi tenkt at det kunne være dette som feilet Gisela.
Rapporten beskriver at Gisela hadde Tørr FIP..... Hvem kunne ha trodd at lille prinsessa vår bar på en slik "overraskelse"..... Oppdretter er informert. 
Vedlegg 1 1 av 2
Vedlegg 1 2 av 2
Vedlegg 2
Vedlegg 3 1 av 2
Vedlegg 3 2 av 2
Vedlegg 4

Lilian 23.05.2013 22:07

Finner inte ord just nu 😢😢😢

May Britt 25.05.2013 14:29

Ja Lilian dette er ufattelig trist :'(

| Svar

Nyeste kommentarer

09.02 | 15:23

Hei! Vi er en familie på 4 som ønsker oss veldig en ragdoll hann kattunge, har dere noen i nærmeste fremtid?

21.01 | 17:22

Heisan. Vi er en familie på 3 .. ønsker oss veldig en ragdoll hann kattunge . Har dere noen i nærmeste fremtid eller vet om noen som har?
Mvh Anne

03.10 | 13:36

Hei. Var interessert i å kjøpe en kattunge. Mvh. Britt unni Gimse

16.09 | 17:02

Takk for info.da skal jeg følge med :) mvh Elisabeth