HCM

Ragdoll Hypertrofisk Kardiomyopati

Den dødeligste fiende av ragdoll katt er ikke din nabo hunden eller sine barn, en sjelden hjertesykdom rammer ca 30% av alle ragdoll katter blir trolig den hyppigste årsaken til død og sykdom.

Hypertrofisk kardiomyopati er den viktigste årsaken til hjertesvikt og død hos ragdoll katter. Denne sykdommen er preget av en markert fortykkelse av venstre ventrikkel (hjerte muskelmasse). Denne økte muskulær tykkelse bestemmer en reduksjon i kammergrupper diametere, noe som betyr mindre blod vil passere gjennom hjertet.

Som et resultat av din katt vil ha problemer med å puste, vil spise mindre, vil være sløv og svak, vil miste vekt, lider abdominal hevelse, spy oftere, eller vil miste muligheten til å bruke sine bakben.

Kardiomyopati er livstruende for noen katt, men spesielt for ragdolls som regel er de ganske rolige vesener gjør de første symptomene mye vanskeligere å få øye på. 

Hvis en bestemt årsak er identifisert og kan løses, kan mange (av alle) endringer i hjertet reverseres. Dette skjer bare men i svært sjeldne tilfeller, vanligvis ragdoll HCM blir vurdert å være av en ukjent årsak (idiopatisk HCM). Selv i disse tilfeller en god behandling kan lindre symptomene i lang tid. 

Nyeste kommentarer

09.02 | 15:23

Hei! Vi er en familie på 4 som ønsker oss veldig en ragdoll hann kattunge, har dere noen i nærmeste fremtid?

21.01 | 17:22

Heisan. Vi er en familie på 3 .. ønsker oss veldig en ragdoll hann kattunge . Har dere noen i nærmeste fremtid eller vet om noen som har?
Mvh Anne

03.10 | 13:36

Hei. Var interessert i å kjøpe en kattunge. Mvh. Britt unni Gimse

16.09 | 17:02

Takk for info.da skal jeg følge med :) mvh Elisabeth